Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

Reisu-l-ulema povodom eskalacije nasilja u Gazi: Pozivam sve na brigu o životima nevinih i traganje za mirovnim rješenjem

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović je, komentirajući eskalaciju nasilja u Gazi, pozvao na suzdržanost i traganje za mirnim rješenjem.

– Posljednje eskalacije nasilja u i oko Gaze još jednom ukazuju na neodrživost stanja u Palestini i Izraelu i potrebu postizanja trajnog i pravednog mira – poručio je reisu-l-ulema Kavazović.

Kazao je da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uvijek zagovarala mir i osuđivala nasilje i terorizam bez obzira od koga dolazilo, te da to čini i danas. 

– Kao reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini još jednom osuđujem svaki oblik nasilja, a naročito stradanje nevinih civila. Pozivam sve na suzdržanost i brigu o životima nevinih i traganje za mirovnim rješenjem u zemlji koju svi duhovni potomci Ibrahima ili Abrahama smatraju svetom – rekao je reisu-l-ulema.

Podsjetio je da ubistvo nevinih osoba ne može i na smije imati nikakvo opravdanje.

– Ništa nije vrijedno jednog nevino stradalog života i ja molim Uzvišenog Boga da narodu Svete zemlje podari mir koji bi bio vodilja svima u svijetu i da nas sačuva ponavljanja strašnih prizora kojima svjedočimo ovih dana – poruka je reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića.

Izvor: (Preporod.info)