Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

Zloupotreba Holokausta za poricanje genocida: Srpske komisije za istinu i njihovi izraelski pomagači

U iscrpnoj analizi Dodikovih komisija o navodnom stradanju Srba u Sarajevu i Srebrenici pod rukovodstvom dva izraelska, židovska eksperta, Aleksandar Brezar, printani, TV i radijski novinar koji je ranije radio u Briselu, a trenutno uglavnom izvještava o jugoistočnoj Evropi, objavio je autorski članak u izraelskim novinama „Haaretz“, od 8. avgusta, 2021, u kojem razotkriva pozadinu koaliranja dvojice izraelskih eksperata za Holokaust sa Dodikom radi negacije pravosnažno osuđenog genocida u Srebrenici nad Bošnjacima. 

Nakon što je Svjetski židovski kongres osudio fantomske komisije o reviziji međunarodnih presuda o genocidu nad Bošnjacima, ovaj Brezarov članak u respektabilnim izraelskim novinama „Haaretz“,  predstavlja dosada najuvjerljiviji dokaz o zlim namjerama srpske, Dodikove, politike o zloupotrebi Holokausta radi pravdanja srpskog genocida nad Bošnjacima.

Zbog toga, svaki Bošnjak treba pročitati ovaj članak kao oružje u borbi protiv srpske bezočne antibošnjačke i antibosanske propagande, koja nagovještava novi genocid protiv Bošnjaka.