Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

Dr. Cerić uputio pismo zahvalnosti Gradskom vijeću Čikaga za usvojenu Rezoluciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici

Dr. Mustafa Cerić (reisu-l-ulema IZ u BiH u periodu 1993 – 2012.) uputio je pismo zahvalnosti časnoj Debri Silverstein i Gradskom vijeću Chicaga, Illinois. Svi vijećnici Gradskog vijeća 19. jula 2023., usvojili su rezoluciju i osudili srpski genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, Bosni. U pismu piše:

“Poštovana gospođo Silverstein,
Vijest o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici koju je 19. jula 2023. godine usvojilo Gradsko vijeće Velikog Chicaga nakon Vašeg predstavljanja, bosanske žrtve genocida i svi dobri ljudi Bosne primili su sa najvećom zahvalnošću i uvažavanjem.

Shvatajući njihovo olakšanje od nanesenog bola u genocidu, potezom vaše dobrote koja je dirnula naše srce, kao bivši imam u Northbrooku (1810 Pfingsten Rd, od 1981-1986), i kao doktor Univerziteta u Čikagu 1986, želio bih ovim pismom da izrazim moju iskreno zahvalnost vama i cijelom Gradskom vijeću Čikaga.

Ovo pismo je u ime svih mojih bosanskih sunarodnika koji grad Veliki Čikago smatraju svojim drugim domom, u bolesti i zdravlju, sve dok smrt i njih ne rastavi.

Amerika je još jednom pokazala da je njena moć, dobro srce i smisao za istinu, pravdu, mir i pomirenje sa svim narodima i nacijama dobre volje na svijetu.

Tako će Amerika i Bosna zajedno stajati ujedinjene pod jednim Bogom za dobro jednog čovječanstva koje je blagoslovio Svemogući Bog koji je Milostivi i Samilosni prema svim vjernim ljudima dobrog srca i otvorenog uma” – napisao je u pismu dr. Cerić.


Izvor: bosnjaci.net