Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

Pismo saučešća kralju i narodu Maroka povodom razornog zemljotresa

U ime Allaha, Svemilosnog i Samilosnog!

Rekao je Uzvišeni Gospodar: “Allah je doista na strani strpljivih.” (2:153)

Sa velikom i dubokom tugom primili smo vijest da je razorni potres pogodio bratski marokanski narod, u noći s petka na subotu. Njegova jačina dostigla je 7 stepeni Rihterove skale, a par minuta kasnije dogodio se i drugi potres.

Prema statističkim podacima broj žrtava razornog potresa popeo se na 632 mrtvih i 329 povrijeđenih, i to u provincija i prefekturama Al’Haouz, Marrakesh, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua i Taroudant.

Ovim putem od srca upućujemo iz Bosne naše najiskrenije saučešće i bratsko suosjećanje Njegovom Veličanstvu kralju Maroka Mohamedu VI, vladi Kraljevine Maroko i bratskom marokanskom narodu i porodicama žrtava. Molimo Svemogućeg Allaha da se smiluje žrtvama, nastani ih u svojim prostranim džennetskim bašćama, a da povrijeđenima podari brz oporavak!

Čvrsto vjerujemo da će Maroko, ako Bog da, nadvladati posljedice ove prirodne katastrofe i da će Uzvišeni zaštititi vas i vaš bratski narod i podariti svako dobro, stabilnost i mir.

Svemogući Allah je obećao, a On ne krši svoje obećanje: “Ta, zaista, sa teškoćom dolazi i olakšanje!”, “Zaista, sa teškoćom dolazi i olakšanje!” (94:5-6).

S ljubavlju Vaš brat i poštovalac dobrog marokanskog naroda, Mustafa Ibrahim Cerić (reisu-l-ulema 1993-2012.)!

U nastavku možete pročitati pismo saučešća i na arapskom jeziku: