Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

Posljednja sedmica edukacije “Islamske vrijednosti u primjeni”: Učesnici zadovoljni, stečeno znanje primijeniti u praksi

Predavanjima za imame Vojnog i Muftijstva goraždanskog o islamskim vrijednostima u poslovanju i komunikaciji okončana je višesedmična edukacija “Islamske vrijednosti u o primjeni”, koju su za imame sa područja svih muftijstava organizirali Rijaset Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini zajedno sa Upravom za vjerske poslove i Centrom za dijalog – Vesatijja.

Neki od njih su podijelili svoja iskustva sa ove edukacije, poručivši kako su stekli puno novih i korisnih znanja koja će moći u praksi i primijeniti.

Faruk Džankić, imam džemata Vitkovići, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Goražde, kazao je kako naučiti neke nove stvari jeste uvijek pozitivno, a posebno kada su u pitanju islamske vrijednosti.

– Čuli smo mnogo zanimljivih stvari na ovom seminaru od naših uvaženih predavača i sigurno da će nam te nove metode i pristupi itekako dobro doći u našem radu kako sa djecom u mektebu tako i sa džematlijama – poručio je Džankić.

Avdo Šišić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čajniče, istakao je kako za njega ovaj seminar predstavlja dodatno usavršavanje.

– Kroz ovu edukaciju sam naučio dosta novih stvari i izuzetno sam zadovoljan sa onim što nam je ovaj seminar pružio i bio bih sretan da se i u budućnosti organiziraju edukacije i seminari sličnog karaktera – rekao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čajniče.

Islamskim vrijednostima u današnje vrijeme ne daje se pravi značaj

Brigadni imam Haris-ef. Hadžić iz Vojnog muftijstva posebno je naglasio kako se islamskim vrijednostima u današnje vrijeme ne daje pravi značaj.

– Kroz ovaj seminar mogli smo vidjeti koliko su ove vrijednosti bitne i važne, moramo se vratiti i primjenjivati te vrijednosti, kako u našim džematima, zajednici, tako i u našim porodicama. Izuzetno mi je drago što sam imao priliku upoznati dosta svojih kolega imama i sa njima razmijeniti iskustva i mišljenja koja su itekako važna za svakog od nas – poručio je Haris-ef. Hadžić.

Ovosedmičnim učesnicima, imamima Vojnog i Muftijstva goraždanskog, svečano su uručeni certifikati o završenoj edukaciji.


Izvori: (www.preporod.info) i (tv.bir.ba)