Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

Reisu-l-ulema uputio pismo solidarnosti predsjedniku Francuske biskupske konferencije povodom požara na katedrali Noter Dame

Sarajevo, 17. april 2019. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini uputio pismo solidarnosti predsjedniku Francuske biskupske konferencije Nj.E  Éricu de Moulins-Beaufortu povodom požara na katedrali Noter Dame. U pismu Reisu-l-uleme se navodi:

– Sa žaljenjem smo pratili tužni događaj požara u katedrali Notre Dame u Parizu. Ova tragedija koja je zadesila Katoličku crkvu i francuski narod pogodila je i sve ljude u Evropi i svijetu. Kulturno blago i simbolika katedrale Notre Dame je naše zajedničko evropsko i ljudsko naslijeđe i  zato njeno razaranje doživljavamo kao zajednički gubitak.

Vaša Eminencijo, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u moje lično ime primite još jednom izraze našeg dubokog saosjećanja i iskrenog poštovanja u nadi da će Notre Dame u skoroj budućnosti ponovo zablistati u svoj svojoj raskoši, stoji na kraju pisma reisu-l-uleme Kavazovića.

Izvor: islamskazajednica.ba