Email: info@cdv.ba |Telefon: +387 33 570 025

Poziv na saradnju

Centar za dijalog – Vesatijja poziva na saradnju autore zainteresirane za objavljivanje svojih autorskih tekstova na portalu Vesatijje www.cdv.ba. Svoje radove mogu dostaviti na email: info@cdv.ba.

Centar za dijalog – Vesatijja, ustupanjem svog internet prostora već afirmiranim ili manje afirmiranim autorima, čiji tekstovi korespondiraju sa vizijom i misijom Centra, s jedne strane želi pružiti podršku, posebnom mladim i manje afirmiranim autorima koji imaju kreativni potencijal, a s druge strane ponuditi čitaocima kvalitetnu raznolikost ideja, pogleda i sadržaja.

Tekstovi koji, prema procjeni uredništva, budu posjedovali relevantnost i kredibilitet, ponude svježe ideje i poglede, ili sagledavaju pitanja od značaja za muslimane i razumijevanje islama iz drugačijih perspektiva su dobrodošli i bit će objavljivani. Naročito su poželjni autorski radovi koji u sebi imaju analitičku dimenziju, koji tretiraju pitanja dijaloga, međuvjerskog razumijevanja, pozicije i razumijavanja islama i muslimana u savremenom svijetu, islamofobije, ekstremizma, zloupotrebe vjere i sl.

Poželjan stil tekstova je publicistički, a dužina od 3 do 5 kartica, odnosno od 500 do 1500 riječi.

U nadi da ćemo Vesatijjin portal učiniti internet platformom međumuslimanskog dijaloga, ozbiljnog i odgovornog promišljanja releventnih i aktuelnih pitanja za život muslimana, unaprijed se radujemo saradnji.